Renserutiner | DermaDent
5
post-template-default,single,single-post,postid-5,single-format-standard,bridge-core-3.0.6,qi-blocks-1.2.9,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-12,elementor-page elementor-page-5

Renserutiner

Rens – hvorfor er det så viktig? Hvordan velger du riktig rens?

Rens er absolutt det viktigste trinnet i enhver hudpleierutine og absolutt nødvendig om du ønsker en sunn hud med glød.

 

Når man renser huden, fjernes smuss fra hudoverflaten og huden klargjøres og blir mer mottagelig for produktene som skal påføres. Men rens er heller ikke bare en rens, den bør også tilpasses din hudtype. Så det som funker for andre, funker ikke nødvendigvis for deg.

Så hvorfor er rens så viktig og hva bør du tenke på når du skal velge et renseprodukt?

 

Hva er rens?

En ansiktsrens er et produkt som er utviklet for å rengjøre huden dypere enn bare vann vil klare alene. En ansiktsrens er utviklet med forskjellige ingredienser som gir en skånsom og effektiv dyprens av huden, uten at det skal forstyrre hudens pH-verdi eller fjerne de naturlige oljene som skal ligge i hudbarrieren vår.

 

Hvorfor er det så viktig å rense huden?

Huden er kroppens største organ og vi liker å si at sunn hud er ferskvare! Hudens viktigste oppgave er å beskytte kroppen vår mot det ytre miljøet, mot bakterier, forurensing, sollys, skadelige stoffer, støv og skitt. For at huden vår skal fungere som en barriere for alle ovennevnte faktorer, er det viktig at vi tar vare på den – hver dag! Rens og riktig hudpleieprodukter kan hjelpe hudbarrieren med å opprettholde funksjonene som er helt avgjørende for å beskytte oss.

 

Huden vår blir utsatt for smuss/forurensing/svette, talg osv gjennom hele dagen. Hvis dette blir liggende på hudoverflaten kan det føre til inflammasjon, irritasjon, matthet og kviser. Frie radikaler fra luftforurensing samler seg på huden gjennom dagen og hvis dette blir liggende, og ikke vasket bort, bryter de ned hudens naturlige elastin og kollagen som igjen vil skape fine linjer og rynker. Tilstoppede porer kan også hindre absorpsjon av andre pleiende hudpleieprodukter som igjen kan fremskynde aldring av huden.

 

Rens er derfor viktig og avgjørende for å forebygge, men også motvirke ulike hudtilstander som; dehydrering, akne, sensitivitet og aldringstegn.

 

Hvor ofte bør man rense huden?

Huden bør rensens en gang hver morgen og en gang hver kveld! Om man har brukt mye sminke, så bør man rense 2 ganger og eventuelt gå over en siste gang med Micellar vann. Hvis man i tillegg har trent hardt og svettet mye i ansiktet, så bør man rense huden etter trening for at svette og bakterier ikke blir værende igjen på huden som igjen kan føre til utbrudd.

 

Hvorfor må man rense om morgenen? Det er nødvendig fordi huden skiller ut avfallsstoffer og talg i løpet av natten mens man sover. Derfor vil bakterier og døde hudceller bygge seg opp på hudoverflaten i løpet av natten. Å rense huden om morgenen vil da fjerne dette, samt at du fjerner hudpleien fra kvelden før (tenk særlig på at retinolprodukter ikke er forenelig med sol, så viktig å få av før dagen begynner). I tillegg blir huden klar og ren før man tar på passende hudpleie for dagtid og vil sådan ha større effekt. Det er bevist at et produkt kan miste opp mot 70% av sin effekt hvis man ikke har renset huden før påføring.

 

Det er tilsvarende viktig å rense huden på kvelden, før man skal sove. Vi må rense bort alt som huden «har tatt vare på» i løpet av dagen. Det er sminke, solkrem, dagprodukter, svette, smuss, forurensing og skitt fra omgivelsene som setter seg i huden i løpet av dagen. Dette vil man jo ikke ha med i sengen, så det er viktig med en grundig men skånsom rens av huden før leggetid. Når man sover så går huden inn i en reparasjonsmodus og du vil derfor påføre produkter på en ren overflate for å få maksimalt ut av de aktive ingrediensene i hudpleien din. Som tidligere nevnt, om man har brukt mye sminke bør man rense 2 ganger! Om man ikke bruker sminke, så skal huden allikevel alltid renses for skitt/smuss og forurensing.

 

Hvordan finne riktig rens til din hud?

Hvis huden føles sår/tørr/stram etter rens, kan det være en indikasjon på at du bruker feil ansiktsrens for din hudtype. Hvis huden blir for tørr, kan serum og kremer ha en stor jobb for å gjenopprette hudens fuktighet. Hvis man stadig fortsetter å bruke feil produkt, kan det føre til at huden blir tørr, fuktfattig eller sensitiv.

 

Så da vet vi, at rens er det viktigste trinnet i hudpleien din og en god rens opprettholder hudbalansen som igjen gir god hudbarriere.

 

Snakk gjerne med oss – vi hjelper deg å finne riktig rens til din hud!