LED-lysbehandling | DermaDent
15924
post-template-default,single,single-post,postid-15924,single-format-standard,bridge-core-3.0.6,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-12,elementor-page elementor-page-15924

LED-lysbehandling

LED-lysbehandling

 

Hva er LED-lys behandling?

I utgangspunktet utviklet NASA LED (Light Emitting Diode)-lys som et ledd i eksperimenter for muligheten til å kunne gro planter når astronautene var på tur ute i rommet. De fant senere ut at LED også så ut til å ha en sårhelende effekt, huden grodde raskere og cellefornyingen virket også raskere.

 

Fordelen med LED er at man ikke har noe nede-tid og huden bærer ikke preg av behandlingen i etterkant. Dr Dennis Gross har en fantastisk maske til hjemmebruk, som kun tar 3 minutter pr dag.

Behandling med LED-lys er en hudpleie-behandling som bruker varierende bølgelengder av lys; rødt, blått, grønt, gult og infrarødt LED-lys. Primært har lysene hver sin funksjon, som feks: behandle aldringstegn (rødt lys) eller akne (blått lys), Beroligende, sensitivisert hud, eller bare avslapning. (grønt lys). Roe ned rødhet, redusere sprengte blodkar, Rosacea og herpes (på et tidlig stadium) (gult lys).

LED-lys inneholder ikke UV-stråler!

For ordens skyld, LED og laser er to forskjellige ting, selv om de kan virke ganske like. Laser gjør kontrollert «skade» i huden for å få huden til å reparere seg selv. Lys kan endre biologisk materiale, slik som UV-lys fra solen kan endre huden vår og gi oss aldringstegn og solskader. LED-teknologi benytter seg av fordelene lys kan gi huden, ved å gi den energi, uten de skadelige bivirkningene som UV-lys gir. LED-lys (rødt) fungerer ved at man skaper en biokjemisk effekt i cellene, som styrker mitokondrier. Mitokondrier er små strukturer inne i cellene i kroppen som utfører ulike oppgaver i cellen og omdanner energien fra mat til en form for energi som cellene kan bruke, kalt ATP. Ved å øke funksjonen til mitokondriene vil de kunne lage mer ATP, og med mer energi (ATP) kan cellene fungere mer effektivt, og dermed produsere mer kollagen, som vil gi huden mer fylde og reparere skader i huden som solskader, arr eller lignende. 

Fordelen med LED er at man ikke har noe nede-tid og huden bærer ikke preg av behandlingen i etterkant. Dr Dennis Gross har en fantastisk maske til hjemmebruk, som kun tar 3 minutter pr dag.

 

LED (Light Emitting Diode)-lys er en behandling som kan påvirke ulike prosesser i huden. Behandlingen passer for alle hudtilstander og kan brukes alene eller i kombinasjon med andre hudbehandlinger. 

 

Blått LED-lys har en bølgelengde på 400 – 470 nm og påvirker epidermis (overhuden) hvor det bidrar til å drepe propionibacterium (en bakterie som er kjent for å medvirke til akne) uten å skade huden. Lyset virker også forebyggende på infeksjoner, motvirker fet hud og reduserer akne-utbrudd.  

 

Rødt LED-lys har en bølgelengde på 630 – 700 nm og kan påvirke huden helt ned til dermis (lærhuden). Rødt led lys stimulerer til økt produksjon av kollagen og elastin, forbedrer blodsirkulasjonen, virker antiinflammatorisk, reduserer rødme og minsker kollagenase (nedbrytning av kollagen-enzymer)”.

 

 

Behandlingen tar som regel rundt 20 minutter. Man kan ta LED-lys behandling alene eller i kombinasjon med annen hudbehandling.

Det finnes god dokumentasjon på resultatene av kliniske undersøkelser, som viser svært lovende resultat av behandlinger med LED-lys. Behandlingene er oppfattet som en trygg, skånsom og god behandling for aldringstegn, demping av rødhet og akne m.m.. LED kan derfor være et godt alternativ om man ikke ser forbedring med andre tradisjonelle behandlinger, eller om man vil prøve noe nytt.

Hvilken lysbehandling tar hvilke problemer?

 

Rødt Bio-LED lys:

 • Fremmer regenerering av hudcellene
 • Stimulerer kollagenproduksjonen.
 • Øker blodsirkulasjonen
 • Smertelindrende
 • Aktiverer aktive ingredienser

 

Blått Bio-LED lys:

 • Bryter ned akne bakterier
 • Virker hemmende på talgkjertlene
 • Forebygger infeksjoner
 • Redusere akne utbrudd

 

Grønt Bio-LED lys:

 • Beroligende
 • Forbereder hudens sensitivitet
 • Avslappende

 

Gult Bio-LED lys:

 • Roer ned rødhet
 • Reduserer sprengte blodkar
 • Kan behandle herpes på et tidlig stadie