Hva er microneedling og hva er Dermapen? | DermaDent
16017
post-template-default,single,single-post,postid-16017,single-format-standard,bridge-core-3.0.6,qi-blocks-1.2.6,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-12,elementor-page elementor-page-16017

Hva er microneedling og hva er Dermapen?

Hva er microneedling og hva er Dermapen?

Microneedling 

De små hullene dannes i det ytterste hudlaget og stimulerer huden til å reparere seg selv og øker derav produksjonen av kollagen og elastin. De små mikro-skadene sender et signal til hjernen om å reparere skaden. Når huden blir utsatt for en kontrollert skadet vil den frigjøre vekst hormoner og simulere kollagen produksjonen som igjen fornyer huden og gir en fastere hud med mindre linjer. Da microneedling forbedrer hudens opptak av hudpleie og hudkremer, anbefaler vi å bruke produkter utviklet til å trekke godt ned i huden for å gi et optimalt resultat.

Microneedling, også kjent som kollageninduksjonsterapi, er en kosmetisk prosedyre som involverer bruk av en enhet med fine nåler for å lage små, kontrollerte punkteringer (mikroskader) i hudens overflate. Konseptet bak microneedling er å stimulere kroppens naturlige sårhelingsprosess, som fører til produksjon av kollagen og elastin, to essensielle proteiner som bidrar til å opprettholde hudens fasthet, elastisitet og generelle ungdommelige utseende.

Slik fungerer microneedling vanligvis:

Forberedelse: Før prosedyren kan en lokal bedøvende krem påføres huden for å minimere ubehag, men det er ikke nødvendig. De aller fleste føler ikke behov for bedøvelseskrem.

Microneedling: En spesialisert enhet med svært fine nåler brukes til å lage kontrollerte punkteringer i huden. Dette kan gjøres ved hjelp av en dermaroller eller en motorisert pennlignende enhet. Dybden og tettheten av punkteringene justeres basert på den spesifikke hudproblematikken og området som behandles.

Pleie etter prosedyren: Etter microneedling kan huden være rød og lett hoven, lik en mild solbrenthet. Dette avtar vanligvis i løpet av få dager. Det er viktig å følge pleieinstruksjonene etter prosedyren gitt av behandleren din, som kan inkludere bruk av hudpleieprodukter med mye fukt, solkrem (!) samt å unngå direkte sollys.

Hva er fordelene?

   • Forbedret hudtekstur og tone.
   • Reduksjon av fine linjer og rynker, slapp og eldet hud
   • Minimering av arr, misfargede arr (f.eks. etter akne, kirurgi og brannskader)
   • Reduksjon av porestørrelse.
   • Forbedret absorpsjon av aktuelle hudpleieprodukter.
   • Reduserer hyperpigmentering
   • Reduserer rynker rundt munnen

 

Microneedling skal kun utføres av kvalifisert behandler.

 

Antall økter som kreves og resultatene kan variere avhengig av individuelle hudproblemer og mål. Det er viktig å konsultere en kvalifisert behandler for å finne ut om microneedling er passende for dine spesifikke behov og for å sikre at det utføres trygt og effektivt. Det anbefales at man har 4-8 behandlinger med 4-8 ukers mellomrom. Mange opplever resultat etter 1 behandling, men størst effekt får man om man tar 3-6 behandlinger, deretter vedlikehold hver 1-2 ganger i året for å opprettholde effekten.

Hva er Dermapen™

Dermapen™ er verdens første og mest avanserte system innen microneedling. Med sin eksklusive og innovative teknologi AOVN™ (Advanced Oscillating Vertical Needle-technology) lages små mikrokanaler i huden som stimulerer dens evne til å fornye og reparere seg selv, samtidig som behandlingen øker opptak av tilførte næringsstoffer på en effektiv og skånsom måte. På verdensbasis har det blitt utført 40 millioner behandlinger, og her til lands utføres det ca. 25 000 behandlinger per år. Behandlingen er effektiv og gir svært gode resultater for oppstramming, hudfornyelse, porer, rynker, linjer, arr, strekkmerker og pigmenteringer.

Dermapen™ er altså et system/behandlingsmetode for microneedling.

 

Dermapen™ er det mest avanserte mikronålapparatet tilgjengelig på markedet og er et svært effektivt behandlingstilbud. Behandlingen kan brukes på alle hudtyper og områder som ansikt, hals, bryst og kropp.

Slik foregår Dermadentbehandling

1. FØR

For å kunne utføre en Dermapenbehandling er det viktig at huden er frisk og hel.

 

2. UNDER

Dermapen utføres med en glidende bevegelse over huden, med tilpassede aktive produkter som sluses inn i huden. Under selve behandlingen benyttes en engangsnål, hvor 16 nåler penetrerer huden 1920 ganger per sekund – med en justerbar nåldybde fra 0,2 mm til 2,5 mm, avhengig av hvilket område som behandles og målsetningen med behandlingen.

 

3. ETTER

Huden vil oppleves varm og lett-til-medium rød rett etter behandlingen. Dette vil avta  i løpet av det første døgnet. Det er helt normalt å kjenne seg ”solbrent” i huden, samt stram, sår og tørr. Enkelte kan flasse i dagene etter behandling, men dette er forbigående og helt normalt.

Det frarådes å trene, bruke aktive produkter som retinol og sminke de første 24 timene, i tillegg til produkter som ikke er avtalt med behandler. Vi anbefaler at du unngår soleksponering de første 14 dagene etter behandling og alltid bruker bredspektret solbeskyttelse med SPF 50.