Hva er kjemisk peel? | DermaDent
15972
post-template-default,single,single-post,postid-15972,single-format-standard,bridge-core-3.0.6,qi-blocks-1.2.5,qodef-gutenberg--no-touch,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,paspartu_enabled,paspartu_on_bottom_fixed,qode-theme-ver-29.3,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive,elementor-default,elementor-kit-12,elementor-page elementor-page-15972

Hva er kjemisk peel?

Hva er kjemisk peel?

Kjemisk peeling er en av de mest populære ansiktsbehandlingene grunnet sin effektive virkning. Det er en trygg og virkningsfull behandling som gir deg sunnere hud, mer glød, minimerer porer og man får en glattere og jevnere hudoverflate. I tillegg tilfører peeling fukt, motarbeider hyperpigmenteringer, minimerer fine linjer og rynker, stimulerer kollagenproduksjonen med mer.

Kjemisk peel består av fruktsyrer med lav PH som pensles på huden din.

Når vi peeler huden så skapes det en kontrollert skade og dermed stimuleres cellene til produksjon av ny hud. Det finnes flere ulike syrer som man bruker i behandling av ulike tilstander og utfordringer og vi skiller mellom overflatiske, mellomdype og dype peelinger. Desto dypere peeling desto lenger tilhelingstid må du regne med. Hvilken behandling som passer for deg og din hudtype og hudtilstand vil våre behandlere avgjøre sammen med deg under konsultasjonen.

Behandlingen bør unngås i sommermånedene da huden blir særlig utsatt for pigmenteringer i tiden etter behandling.

 

Behandlingen passer for deg som har utfordringer med eller ønsker forbedring av:

 • Generell hudforbedring/fukt og hudoppstramming
 • Akne
 • Redusering av linjer
 • Redusering av pigmentflekker
 • Redusering av rødhet
 • Arr
 • Rosacea

 

Selve behandlingen:

Selve behandlingen starter med rens og analyse av huden din som vil avgjøre hvilken type syre som er best egnet til å behandle dine utfordringer. Deretter påføres den valgte peelingen som ligger på noen minutter før man nøytraliserer peelingen og avslutter med en tilpasset maske. 

 

Er kjemisk peel behandling trygg?

Det kan være lett å la seg skremme av ordet kjemisk peeling. Det man stort sett opplever under selve behandlingen er varme, prikking og svie i huden. Dette er selvsagt avhengig av type peel. De overflatiske peelingene medfører mindre ubehag enn de dype peelingene. Man kan også tro at det i å ta kjemisk peel innebærer mye flassing og dager hjemme fra jobb. Det er ikke nødvendigvis slik det er. 

Det er viktig å presisere at det er virkestoffet, styrken og hvor lenge den ligger på huden som avgjør hvor dypt en kjemisk peel går.

Behandlingen anbefales alle som ønsker å jobbe målrettet mot hudforbedring som en kur eller ønsker en party peel for mer glød og glattere hud.

 

Etter behandlingen:

Det er normalt at huden er rød og varm på behandlingsdagen (noen beskriver det som følelsen av solbrenthet). Etter noen dager vil du også kunne merke at huden kan begynne å flasse, men ikke alle opplever dette, og eventuelt så avtar dette etter kort tid. Komplikasjoner kan oppstå, men er sjeldent..

Det er imidlertid flere viktig ting du selv kan gjøre for å optimalisere resultatet av behandlingen:

 • Ingen alkohol, trening og badstue det påfølgende døgnet.

 • Sol bør unngås de neste 7 dagene, og bruk alltid solfaktor.

 • Drikk mye vann og tilfør huden fukt med gode produkter

 • Unngå å plukke på den avflassede huden (massér forsiktig med fuktet bomull).